Každý rok sa podľa 12ročného cyklu ujíma vlády jedno zo zvierat z čínskeho zverokruhu. Čínsky zverokruh obsahuje dvanásť zvierat, každému je naviac priradený jeden z 5 prvkov. To znamená, že kombináciou 12 zvierat a 5 prvkov existuje až 60 znamení čínskeho zverokruhu. Vláda jednotlivých zvierat v spojení s jednotlivými prvky sa opakuje iba raz za 60 rokov! Rok 2016 patril opici. V čínskom lunárnym kalendári teda existuje päť druhov opíc: drevená, zemská, kovová, vodná a ohnivá. V roku 2016 hovoríme o roku ohnivej opici, ktorý začal 8. 2. 2016 a skončí 27. 1. 2017.

Šťastný rok plný zmien

Rok pod vládou ohnivej opice sa všeobecne považuje za mimoriadne šťastný a plný mimoriadnych pozitívnych zmien. Tento rok prináša veľa pozitív, napríklad pre mnohých to môže byť zlepšenie životných podmienok, pokrok v mnohých oblastiach, nové nekonvenčné nápady či príležitosti a úspechy každého druhu. Je to rok naklonený rozvoju podnikania a finančným záležitostiam.

Čas na zmenu

Ak už dlhší čas zvažujete zmenu, poponáhľajte sa. Tento rok je ideálny aj pre vaše najnáročnejšie zmeny ako je zmena zamestnania, sťahovanie, kúp nového bytu či stavba domu, spoločné bývanie, vstup do manželstva či narodenie detí.

Rok pevných zväzkov

Ohnivá opica pomáha ozdravovať a utužovať vzťahy. Rok 2016 je skrátka ako stvorený pre pokojný rodinný život. Slobodným dáva veľkú šancu stretnúť spriaznenú dušu. Navyše vzťahy, ktoré vzniknú v roku ohnivej opice majú šancu prerásť do dlhodobých a stabilných zväzkov. Výborné vyhliadky tiež čakajú manželstva, ktoré boli v tomto roku uzavreté.

Rozhodujúci rok pre kariéru

Nech už pracujete či podnikáte v rôznych oblastiach ohnivá opica prináša novy vietor do plachiet. Opica pomáha uskutočniť plány a sny v takmer akomkoľvek podnikaní! Oceňte príležitosti a kontakty, ktoré tento rok priniesol v budúcnosti je určite zúročíte. Ak ste začali v tomto roku podnikať, bol to skvelý krok, ktorý prinesie veľa úspechov a radosti.

Opatrnosť vo financiách sa vyplatí!

Vo finančných záležitostiach je ohnivá opica šetrná a opatrná. Pre tých, ktorí múdro a s rozvahou spravujú svoje financie prináša tento rok zlepšenie a stabilitu. Ohnivá opica takisto neprehľadné dobročinné či charitatívne činy.
Pozor by si mali dať ľudia pri neuvážených jednaniach s peniazmi, ktoré by sa mohli obzvlášť vypomstiť! Preto je dobré výdaje v roku ohnivej opice viac zvažovať a prehodnocovať.

Rozumné správanie je dôležité

Opica vie však byť nevypočítateľná a občas nebezpečná. To znamená, že v jej roku nám vo zvýšenej miere hrozia rôzne riziká, nástrahy, prírodné katastrofy či náhle zmeny počasia.
No nie je treba sa ľakať, pretože ide o rozumné zviera a tak by opica mala na nás dohliadať a nabádať nás dôkladne zvažovať možné riziká a nepúšťať sa bezhlavo do neuvážených rozhodnutí. Ohnivá opica tak nepraje tým, ktorí konajú bezhlavo a podporuje ľudí, ktorí sú kreatívni a činorodí.

Ďalší až za 60 rokov

Rok ohnivej opice tak v mnohých smeroch patrí medzi mimoriadne úspešné a radostné roky. Z toho čo sme v ňom začali, budeme ešte dlho ťažiť a čerpať pozitívne vibrácie. Tak ak si chcete stihnúť vybudovať dobrý základ pod nohami v akomkoľvek smere, mali by ste sa poponáhľať! Rok Ohnivej opice končí 28. januára a ďalšieho sa dočkáme až za 60 rokov!

Pri príležitosti roka Ohnivej opice vydala Národná Pokladnica unikátnu mincu z 2 uncí striebra s pravým nefritom. Veľmi nízka limitácia len 2 888 ks pre celý svet zdôrazňuje výnimočnosť tohto strieborného numizmatu a predstavuje žiadaný exemplár pre mnohých zberateľov.

Zanechajte odpoveď

Vložte svoj komentár
Zadajte svoje meno